Yüksek enerji tasarruflusoğutma sistemlerisoğuk hava deposusoğuk ürün muhafaza depolarıdonmuş ürün muhafaza depolarıkırmızı et soğuk hava deposutavuk soğuk hava deposuyumurta soğuk hava deposusu ürünleri soğuk deposu süt ürünleri soğuk hava deposudondurma soğuk hava deposuelma soğuk hava deposunar soğuk hava deposu yaş sebze ve meyve deposupatates muhafaza depsuotel ve restaurant soğuk hava depolarınarenciye soğuk hava deposusoğutma sistemlerisoğuk hava deposusoğuk ürün muhafaza depolarıdonmuş ürün muhafaza depolarıkırmızı et soğuk hava deposutavuk soğuk hava deposuyumurta soğuk hava deposusu ürünleri soğuk deposu süt ürünleri soğuk hava deposudondurma soğuk hava deposuelma soğuk hava deposunar soğuk hava deposu yaş sebze ve meyve deposupatates muhafaza depsuotel ve restaurant soğuk hava depolarınarenciye soğuk hava deposusoğutma sistemlerisoğuk hava deposusoğuk ürün muhafaza depolarıdonmuş ürün muhafaza depolarıkırmızı et soğuk hava deposutavuk soğuk hava deposuyumurta soğuk hava deposusu ürünleri soğuk deposu süt ürünleri soğuk hava deposudondurma soğuk hava deposuelma soğuk hava deposunar soğuk hava deposu yaş sebze ve meyve deposupatates muhafaza depsuotel ve restaurant soğuk hava depolarınarenciye soğuk hava deposuPolarco Kalitesi ile

Image

Tavuk Soğuk Hava Depoları

Gıda mevzuatı gereğince kırmızı et ile tavuk etinde dikkat edilmesi gereken hususları iyi analiz etmiş olan ekibimiz ile canlı hayvanların kesiminden, işlenmesine ve de soğuk hava depolarında muhafazasına kadar her aşamada siz değerli yatırımcılarımıza tecrübelerimiz dahilinde hizmet vermekteyiz. Proses İşleme Alanları, Parçalama Alanları,  Soğuk Muhafazası, Şoklama Odaları, Donuk Muhafazası konusunda Et ve Tavuk Soğuk Hava Deposu ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamakta, aynı zamanda üstlendiğimiz et entegre tesisleri ile soğuk hava deposu kurumunu anahtar teslim şeklinde sizlere sunmaktayız. Ayrıca sizlere vereceğimiz hizmet içeriğinde inşaat alt yapısının hazırlanması, işletme maliyetinin düşürülmesi, soğuk hava deposunun projelendirilmesi, soğutma cihazları, yatırım maliyet analizi ve daha pek çok hususta çözüm önerileri getirmekteyiz.

Et ve tavuk ürünleri genel olarak ele alındığında bu ürünler üretiminden tüketimine varana dek soğuk koşularda muhafaza edilmesi gerekir. Hayvan etinde herhangi bir hastalık ya da bozulmasına neden olacak mikroorganizmalar yoksa bile kesimden çok kısa bir süre içinde ete birçok mikrop bulaşabilir ve bozulmasına yol açabilir. Dolayısıyla kesim işlemi gerçekleştikten sonra etin 0˚C ile -1,7˚C arasında %95 varan nem içeren Soğuk koşullarda muhafaza edilmesi, hem etin kararmasını engelleyecek hem de herhangi bir mikrobun bulaşacak yayılmasını engelleyecektir. Bu koşullar Et Soğuk Hava Deposu ile sağlanarak, uzun bir dönem ürünlerinizin bozulmadan muhafaza edilmesi gerçekleştirilmektedir.

Kırmızı ete oranla çok daha hızlı bozulabilen yani dış etkenlerden daha fazla etkilenen tavuk eti, uygun koşuların oluşturulmasıyla muhafaza süresi boyunca tazeliğini korumaktadır. Bu doğrultuda tarafınıza inşa edilecek olan Tavuk Soğuk Hava Deposu, proje yöneticilerimiz tarafından inşa sürecinin doğru şekilde planlanması ile ileriye dönük dilerseniz kapasitenizi artırabilecek şekilde projelendirilmektedir. Bu husus sizlerin yapacağınız yatımda oldukça önemli olup, dikkate almanız gereken bir detaydır. Sizlere sağlayacağımız hizmette yine proje yöneticimiz muhafaza etmek istediğiniz ürünün depolama şartlarını göz önüne alarak, risk analizlerini çıkarır ve bunu tarafınıza taslak olarak sunar. Taslak üzerinden gereken kontroller yapılarak bir karara bağlandığında ise projeniz en iyi kaliteyle hayata geçirilir ve kısa sürede anahtar teslim yapılır. 

POLARCO  olarak Anahtar Teslim Et Entegre Tesisleri ve Soğuk Hava Depolarıkurmaktayız.

Tavukların evcilleştirilmesi ile ilgili ilk veriler MÖ. 2000 yıllarına tarihlenmektedir. Tarihi bilgilere göre bugünkü evcil tavukların ilk atalarının Güneydoğu Asya’da yaşadığı sanılmaktadır.

Tavuk modern tavuk işleme tesislerinde  kesildikten 2.5 ila 3 saat içinde 0 ila +4 derece arasında soğutulmuş ve paketlenmiş ürün haline gelir. Bu piliçlerin bir kısmı  kalite kontrolünden geçerek soğuk hava depolarına alınırlar. Bir kısmı ise poşetlenerek paketlenir. Poşetlenmeyen piliçler ise ürün çeşitlendirilmesi için parçalama ve işleme bölümüne alınırlar.

Tavuk etleri kırmızı etlere oranla bozulmaya karşı daha hassastır. Bu nedenle tavuk etlerinin soğukta saklanmasında depolama sıcaklığı ve başlangıçtaki mikroorganizma yükü dayanıklılığını direk olarak etkilemektedir.

Tavuk, taze ve donmuş olarak iki şekilde muhafaza edilebilmektedir. Taze ürünler 0 - 4 C aralığında soğutulmuş olarak yaklaşık iki haftalık raf ömrü etiketiyle soğuk zincir bozulmaksızın marketlere dağıtılırlar. Dondurulmuş ürünlerin raf ömrü ise karkas veya parça et olması ve depolama sıcaklığına bağlı olarak 6 ile 24 ay arasında değişmektedir.   B u işlem,  (-35,-40 oC) sıcaklığa sahip şoklama odalarında yapılmakta ve şoklanan ürünler (-18 oC) ile sabitlenmiş odalarda muhafaza edilmektedir.

Dünyada giderek artan gıda yetersizliğinin karşılanmasında, gıda üretiminin arttırılmasının yanı sıra üretilen gıdaların muhafazasının da etkisi çok büyüktür.   
Genel olarak gıdaların iyi muhafaza edilememesinden dolayı besin değerlerinin yaklaşık 1/5'nin kaybolduğu düşünülür ise gıda muhafazasının ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmış olur.

Soğutma
Soğutma, yiyeceklerin bünyesinde bulunan sıcaklığa bağlı olarak sayıları hızla artan bakterilerin çoğalmalarını yavaşlatıp, ürünün raf ömrünü arttırmak amacıyla sıcaklığının belirli bir dereceye kadar düşürülmesidir. Soğutma işleminin amacı ürün kalitesinin mümkün olduğunca korunmasına yardımcı olmaktır.
Kesim sonrası sıcaklığı 35-40 °C civarında olan piliçlerin raf ömrünün uzun olması için, soğutma süresinin kısa olması gerekir. Sıcaklık düştükçe bozulmanın azalıp, depolama süresinin uzadığı bir çok çalışmada vurgulanmıştı.

Piliç karkaslarının soğutulma yöntemleriSu ile soğutma
Karkasların soğuk su içerisinde kalma süresi karkas kalitesini ve besin değerini olumsuz etkilediğinden bu sürenin az olması istenir. Bu amaçla özel olarak yapılmış içinde helezon göürücü bulunan üst tarafı açık, yarı silindirik kaplarda soğuk (buzlu) su ile doğrudan muamele edilen karkasların soğuma süresi 30 dakikaya kadar indirilebilmektedir.

Hava ile soğutma
Bu sistem tek başına kullanıldığı gibi, su ile soğutmanın akabinde de uygulanabilir. Klasik soğuk oda içinde karkaslar zincir konveyör vasıtası ile belirli bir süre dolaştırılarak + 4 °C kadar soğuması sağlanır.

Sıvı karbondioksit ile soğutma
Su ile soğutmadan çıkan piliç karkaslarının bünyelerine aldıkları suyu muhafaza etmeleri ve fireyi azaltmak için hızla soğutulmaları gerekmektedir. Ticari olarak 20 bar basınç -20 °C sıcaklık altında özel çelik tanklarda tüketime sunulan sıvı CO2, su ile soğutma da +7 °C 'ye kadar soğutulan karkaslara uygulanarak -2 °C 'ye kadar soğutulması sağlanır.


Dondurma yöntemleri
* Yavaş dondurma
* İki aşamalı dondurma
* Tek aşamalı (Hızlı) dondurma

Tek aşamalı dondurma
Tek aşamalı dondurmada etler kesimden sonra ön soğutmaya tutulmadan 25 ile -30 °C, %70-90 rutubet ve 4-9 m/s hava akımı ile dondurulurlar. Hızlı yapılan  dondurma işleminde hem hücre içi ve hem de hücreler arası su aynı anda donar. Böylece histolojik yapıda herhangi bir değişiklik oluşmaz, buna bağlı olarak da etler çözünme sırasında fazla su kaybetmezler ve besleyici değerlerinde de bir azalma olmaz.

Tavuk etinin konservelenmesi
Konserve yapımında karkas randımanı yüksek besili tavuklar kullanılmalıdır. Tavuk etlerinin tümünün kutulanması halinde; 115 °C de 75 dakikada pişirilmesi ve piliç etlerinin kutulanmadan önce 2 °C de tuzlu suda bir süre bekletilmesi, tuz ve su düzeyinin daha yüksek olmasını ve buna bağlı olarak daha lezzetli konserve elde edilmesini sağlamaktadır.

Image

7/24 Teknik Servis

Image

Montaj ve Periyodik Bakım

Image

Yedek parça hizmetleri

Image

Finansal hizmetler

Image

Fizibilite çalışması

Image
Image

Polarca , soğuk hava deposu, soğuk oda, soğutucu, soğuk hava deposu imalatı, soğutma sistemleri, soğutma, evaporatif soğutucu, konularında hizmet vermektedir. Kondenser, sıvı soğutma, su soğutucu, hava soğutucu, absorbsiyonlu soğutma sistemi gibi konularda ihtiyaçlarınız ve sorunlarınız ile ilgili iletişim sayfamızdan bizimle çekinmeden irtibata geçebilirsiniz. Örneğin 100 m2 soğuk hava deposu maliyeti ya da 1000 tonluk soğuk hava deposu maliyeti hakkında bilgi almak istiyorsanız, ne depolayacağınız ile ilgili bilgi verip fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Bunların dışında soğuk hava makinesi, soğuk hava panelleri, soğuk hava subabı, soğuk oda kapısı, soğutma kulesi, soğuk oda paneli, soğutma grubu, soğutma kompresörleri ve soğuk oda panel fiyatları, hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Image
  • referanslar-akchef
  • referanslar-akin-laboratuvar
  • soguk-hava-deposu-referanslar--algida
  • soguk-hava-deposu-referanslar--ali-onbasi
  • soguk-hava-deposu-referanslar--armada-gida
  • soguk-hava-deposu-referanslar--bta
  • soguk-hava-deposu-referanslar--burger-king
  • soguk-hava-deposu-referanslar--by-pello
  • soguk-hava-deposu-referanslar--dg-catering
  • soguk-hava-deposu-referanslar--dogus-yemek
  • soguk-hava-deposu-referanslar--katsan-ovalette
  • soguk-hava-deposu-referanslar--migros
  • soguk-hava-deposu-referanslar--my-cake-house
  • soguk-hava-deposu-referanslar--nevpat-gida
  • soguk-hava-deposu-referanslar--rafinera
  • soguk-hava-deposu-referanslar--sardunya-catering
  • soguk-hava-deposu-referanslar--taze-tarim
  • soguk-hava-deposu-referanslar--the-cake-stop
  • soguk-hava-deposu-referanslar-01
  • soguk-hava-deposu-referanslar-03
  • soguk-hava-deposu-referanslar-04
  • soguk-hava-deposu-referanslar-05
  • soguk-hava-deposu-referanslar-06
  • soguk-hava-deposu-referanslar-07
  • soguk-hava-deposu-referanslar-08
  • soguk-hava-deposu-referanslar-09
  • soguk-hava-deposu-referanslar-10
  • soguk-hava-deposu-referanslar-11
  • soguk-hava-deposu-referanslar-12
  • soguk-hava-deposu-referanslar-13
  • soguk-hava-deposu-referanslar-14
  • soguk-hava-deposu-referanslar-15
  • soguk-hava-deposu-referanslar-16
  • soguk-hava-deposu-referanslar-17
  • soguk-hava-deposu-referanslar-18
  • soguk-hava-deposu-referanslar-19
  • soguk-hava-deposu-referanslar-20
  • soguk-hava-deposu-referanslar-22
  • soguk-hava-deposu-referanslar-23
  • soguk-hava-deposu-referanslar-24
  • soguk-hava-deposu-referanslar-25
  • soguk-hava-deposu-referanslar-26
  • soguk-hava-deposu-referanslar-27
  • soguk-hava-deposu-referanslar-28
  • soguk-hava-deposu-referanslar-29
  • soguk-hava-deposu-referanslar-30
  • soguk-hava-deposu-referanslar-31
  • soguk-hava-deposu-referanslar-32
  • soguk-hava-deposu-referanslar-33
  • soguk-hava-deposu-referanslar-34
  • soguk-hava-deposu-referanslar-35
  • soguk-hava-deposu-referanslar-36
  • soguk-hava-deposu-referanslar-37
  • soguk-hava-deposu-referanslar-38
  • soguk-hava-deposu-referanslar-39
  • soguk-hava-deposu-referanslar-40
  • soguk-hava-deposu-referanslar-41
  • soguk-hava-deposu-referanslar-42
  • soguk-hava-deposu-referanslar-43
  • soguk-hava-deposu-referanslar-44
  • soguk-hava-deposu-referanslar-66
  • soguk-hava-deposu-referanslar-67
  • soguk-hava-deposu-referanslar-hotel-wyndham
  • soguk-hava-deposu-referanslar
Image

İstanbul Türkiye

  • dummy+90 507 556 17 16

  • dummy info@polarco.com.tr

Arama yap